×
Вхід:
PTІ

кафедри

СПІНТРОНІКА: ВІД МАГНІТНИХ ГОЛІВОК ДО АНТИФЕРОМАГНІТНИХ ЧИПІВ

ГомонайЗапрошуємо 16-го квітня 2021 року о 16:00 аспірантів, студентів старших курсів та всіх зацікавлених взяти участь у науковому семінарі “Спінтроніка: від магнітних голівок до антиферомагнітних чипів“, який проведе доктор наук, професор університету ім. Йогана Гутенберга міста Майнц, Німеччина – Гомонай Олена Василівна.

16.04.21 науковий семінар "Спінтроніка: від магнітних голівок до антиферомагнітних чипів"Анотація до семінару: Донедавна інформаційні технології спиралися на фізику 20 сторіччя і використовували магнітні поля для керування феромагнетиками, електричні струми для керування зарядами. В цій доповіді я розкажу, як фізика 21 сторіччя змінила ці технології, як і чому електричний струм здатен керувати спіном електрона, що таке антиферомагнетики і чому в чому вони кращі за інші магнітні матеріали. Ми познайомимося із сучасними методами поляризації електричного струму, дізнаємося про спіновий ефект Хола та поле Нееля. Я також розкажу про те, яким чином можна “записувати” і “зчитувати” інформацію з антиферогманітних чипів і де вони можуть знайти застосування.

Мова презентації українська зі слайдами англійською.

Семінар буде проведено 16 квітня 2021 року о 16:00 онлайн на платформі Zoom (Підключитись до конференції ).

Для більш ефективної роботи семінару всіх бажаючих взяти активну участь в його роботі, поставити питання доповідачу, взяти участь в дискусії просимо завчасно попередити модератора зайшовши сюди.

Квітень 9, 2021