×
Вхід:
photo
Тетяна Василівна Литвинова

перший заступник директора ФТІ НТУУ "КПІ ім. Сікорського", доцент кафедри інформаційної безпеки

Підписано меморандум про дуальну освіту між Фізтехом і компанією Samsung Electronics!

Рукопожатие

2018.11.21 візит делегації компанії Samsung Electronics Co. Ltd.

21 листопада КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація компанії Samsung R&D Institute Ukraine. До її складу входили Віце-президент Samsung Electronics, генеральний директор Дослідницького інституту Samsung в Україні (Samsung R&D Institute Ukraine, або, скорочено, SRK) Сангук Квон, заступник гендиректора SRK Джонин Вон, R&D-директор SRK Андрій Фісуненко, заступник гендиректора SRK Сехун Шим та керівник X&D SRK Олександр Стрямець.

З гостями зустрілися перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, проректор з міжнародного співробітництва, член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, проректор з перспективного розвитку Олексій Новіков, в.о. директора Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського Тетяна Литвинова та інші.

Після демонстрації презентацій університету та компанії їхні представники обговорили питання подальшого впровадження в університеті програм дуальної освіти і залучення студентів до такої форми здобуття нових знань. Відтак учасники зустрічі обговорили плани подальшої співпраці і обмінялися підготовленими заздалегідь меморандумами, у яких прописано форми і напрями спільної роботи.

Нагадаємо, дуальна освіта передбачає інтеграцію традиційних форм навчання з роботою в компаніях та на підприємствах. Тож завдяки такій співпраці компанії можуть замовляти фахівців потрібних їм спеціальностей, а навчальні заклади – їх готувати. А студенти здобуватимуть водночас освіту та досвід практичної роботи. При цьому підприємці оплачують підготовку фахівців та навіть їхню зарплату.

Слід зауважити, що КПІ ім. Ігоря Сікорського співпрацює з компанією Samsung Electronics Co. Ltd. вже упродовж 10 років. За ці роки коштом компанії в університеті створено дві спільні з компанією лабораторії, обладнано навчальний смарт-клас, до співробітництва залучено п’ять факультетів. Стажування в Samsung R&D Institute Ukraine пройшли більше 150 студентів. Понад те, нині в SRK в Україні працюють 220 випускників КПІ ім. Ігоря Сікорського (це становить 40% від загального числа співробітників). У компанії проводяться навчальні практики, студенти виконують реальні наукові проекти, постійно контактують зі співробітниками тощо.

Новим етапом цієї співпраці стало запровадження в КПІ у партнерстві з Дослідницьким інститутом Samsung в Україні системи дуальної освіти. Одним із піонерів у цій справі став Фізико-технічний інститут, де з 1995 року напрацьовано досвід системи навчання, аналогічної дуальній, – так званої «фізтехівської». Ця система передбачає тісну співпрацю ФТІ з дослідницькими установами Національної академії наук України освіти. Тож започаткування спільно з SRK системи дуальної освіти за відповідними профілями в ФТІ стало цілком логічним. Пілотний проект почав працювати цього року за спеціальностями «Кібербезпека» та «Прикладна математика». На навчання за такою системою вже прийнято п’ятеро осіб. Тестування в SRK для студентів магістратури ФТІ, які виявили бажання навчатися за такою формою, продовжено до грудня 2018 р. Тож меморандуми, що ними обмінялися сторони під час цієї зустрічі, унормовують деякі організаційні питання подальшої співпраці та визначають права, обов’язки і відповідальність сторін.

https://kpi.ua/2018-11-21

Липень 16, 2018