×
Вхід:
photo
Тетяна Василівна Литвинова

перший заступник директора ФТІ НТУУ "КПІ ім. Сікорського", доцент кафедри інформаційної безпеки

Викладачі Фізтеху в Комітеті з розвитку штучного інтелекту в Україні!

ИИВ українських вишах за підтримки бізнесу планують створити лабораторії з досліджень у сфері штучного інтелекту. Перший етап ініціативи — презентація проєкту лабораторій штучного інтелекту для представників університетів та ІТ-бізнесу — відбувся 25 червня 2020 року.

Захід було організовано спільно Комітетом з розвитку штучного інтелекту в Україні при Міністерстві цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки України. Загалом у заході взяли участь понад 100 представників ЗВО України, в освітніх програмах яких представлено напрямок штучного інтелекту.

Про досвід довгострокової  взаємодії компаній та університетів в Україні учасникам розказав голова освітньої групи Комітету з розвитку штучного інтелекту в Україні Віктор Сдобніков.

А інформацію про організаційно-правові та фінансові аспекти створення лабораторій презентував керівник експертної групи з питань розвитку інновацій директорату науки та інновацій МОН Ігор Таранов.

На наступному етапі проєкту буде розроблено та запропоновано типовий пакет договорів між університетами і компаніями щодо процедури створення лабораторій штучного інтелекту. Це істотно прискорить та спростить роботу провідним іноземним компаніям з університетами, а також дозволить залучити інвестиції в розвиток штучного інтелекту в Україні.

Крім голови освітньої групи комітету з розвитку штучного інтелекту, викладача ФТІ, співзасновника та технічного директора компанії Apostera GmbH, Сдобнікова Віктора, в роботі заходу прийняли  участь  представники Фізико-технічного інституту:

Очно:

  1. Смирнов Сергій Анатолійович – заступник директора Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського , к.т.н., доцент

On-line:

  1. Литвинова Тетяна Василівна – заступник директора Фізико-технічного інституту  КПІ ім. Ігоря Сікорського, к.т.н., доцент
  2. Савчук Михайло Миколайович – завідувач кафедри математичних методів захисту інформації, член-кореспондент НАН України, д. ф-.м.н.
  3. Куссуль Наталя Миколаївна – професор кафедри Інформаційної безпеки, д.т.н.,  науковець в галузі штучного інтелекту
  4. Шелестов Андрій Юрійович –  професор кафедри Інформаційної безпеки, д.т.н., науковець в галузі штучного інтелекту

Програма заходу – https://drive.google.com/file/d/15Yxk5_2ZaDWrXZBkclKhFhtIUSzpoU7H/view

Докладніше про захід:

https://mon.gov.ua/ua/news/v-ukrayinskih-universitetah-stvoryuvatimut-doslidnicki-laboratoriyi-zi-shtuchnogo-intelektu-rozpochavsya-pershij-etap

https://thedigital.gov.ua/news/v-ukrainskikh-universitetakh-stvoryuvatimut-doslidnitski-laboratorii-zi-shtuchnogo-intelektu

Надалі планується організувати ще один захід для українських вишів та бізнесу. На ньому університети презентуватимуть спроможність організувати таку лабораторію на базі свого закладу, а бізнес матиме змогу обрати найкращих для інвестицій в проєкт.

Липень 7, 2020