×
Вхід:
photo
Тетяна Василівна Литвинова

перший заступник директора ФТІ НТУУ "КПІ ім. Сікорського", доцент кафедри інформаційної безпеки

ФІЗТЕХ ВІДСВЯТКУВАВ СВІЙ ЮВІЛЕЙ

Ювілей 2

Фізико-технічний інститут КПІ ім. Ігоря Сікорського  відсвяткував свій 25-річний ювілей. 23-28 листопада в дистанційному режимі пройшов святковий тиждень, присвячений ювілею. До програми святкування увійшли декілька цікавих відео з життя Фізтеху, матеріали з його історії,  веселі студентські заходи  – кіберігри, вікторини, студентський стрім. Посилання, за якими можна було підключитись, або переглянути захід, з’являлись напередодні зазначеного впрограмі часу, а зараз знаходяться на офіційному Youtube-каналі_ФТІ.

Головною подією став святковий стрім, під час якого фізтехівці почули багато теплих слів і побажань від колег і друзів. Першим Фізтех привітав ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського, засновник ФТІ  Михайло Згуровський: “Нашому Фізтеху 25, але, тим не менше, за цей відрізок часу зроблено надзвичайно багато. Фактично засновані фундаментальні засади фізико-технічної підготовки”. Директор Фізтеху Олексій Новіков згадав  історію заснування ФТІ, подякував всім, хто був причетний до цього, окрема вдячність  висловлена ним викладачам, які  і зараз підтримують традиції професійності, відданості своїй справі. Відзначив також  студентів-ентузіастів, які багато зробили, щоб свято відбулось. Олексій Миколайович назвав головні здобутки  колективу – зміцнення в Україні фізико-технічної системи вищої освіти в галузі природничих та технічних наук, зростання попиту на всі спеціальності, збільшення державного замовлення  за останні роки, наукові  досягнення, перемоги студентів в змаганнях найвищого гатунку, заснування конкурсу талановитої шкільної молоді “Техно-Україна».

Після урочистого оголошення Подяк Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, Грамот Фізико-технічного інституту, Фізтех привітав відомий вчений, який багато допомагає в організації конкурсу “Intel-Техно Україна” (зараз “Еко-Техно Україна”), доктор біологічних наук, член-кореспондент НАН України, директор Інституту ботаніки НАН України Сергій Мосякін.

До привітань приєдналися колеги – директор Механіко-машинобудівного інституту КПІ,  член-кореспондент НАН України  Микола Бобир, директор ліцею “Лідер” Дмитро Кравченко та директор природничо-наукового ліцею №145  Микола Левтик.

Від імені випускників  Альма-Матір привітав директор та співвласник компанії «Інфосейф ІТ», член Ради ГО «Українська група інформаційної безпеки», спеціаліст з  інформаційної безпеки Віктор Жора.

За программою відзначення ювілею  пройшли також  оn line зустрічі студентів з випускниками ФТІ, на яких відбувались змістовні розмови випускників зі студентами про можливості, які дає  ФТІ, про те, як успішно працевлаштуватись і які навички в цьому допоможуть.

Колектив студентів і викладачів Фізтеху зробив все можливе, щоб святковий тиждень був цікавим, інформативним і корисним.

З днем народження, ФТІ!

Ювілей 3Ювілей 1

Грудень 4, 2020